Container för blandat avfall

På tisdag, den fjärde januari kommer containern för blandat avfall att ställas ut. Den kommer att finnas på plats till måndagen den 17 januari.

Som vanligt får man inte slänga farligt avfall, dvs målarfärg, lösningsmedel, impregnerat trä eller elektronikavfall.

Det kommer dessutom en särskild, röd, container för julgranar kring trettonhelgen.

Container om lastas av från lastbil

Bogesholm lyser, 11-12 december

Från det att mörkret infaller den 11-12 december tänder vi tillsammans ljus och marschaller på området. Ju fler ljus desto bättre – var med och sprid ljus! Gå en promenad på området och njut av alla ljus.
Utanför lokalen serveras det lussebulle och pepparkaka mellan kl. 16.00 och 18.00 dessa dagar.
Det finns också en utmaning för små och stora, mer information finns vid fika-bordet. Ficklampa behövs!
Välkomna, hälsningar styrelsen.

Brandsläckarna har kommit

På tisdag 9 november, kl 20.00 kommer vi att ha utlämning av brandsläckarna och brandfiltarna i föreningslokalen.
Kom förbi och hämta din brandsläckare. Vi har lista på alla som har beställt, så du behöver inte ha kvitto med dig.

Det verkar vara ovanligt mycket möss i år

Kända ställen där vi brukar hitta möss, eller i alla fall spår av möss är:
– under luckan bland alla rör för er som bor på nedervåningen. De tar sig in i rörkulvertarna och kan sen springa fritt under hela huset.
– ovanför ovanskåpen i köket, där ventilationsröret går. Har de väl kommit in där är det sen enkelt att ta sig vidare till alla rummen genom att följa ventilationsrören. Ibland hittar de även in i köksskåpen.
– vinden. Det är hur varmt och skönt som helst att bygga bo i isoleringen. Och sen kan man knapra på allt som är förvarat där uppe.
– uterummen. Torrt och skönt när det regnar och är kallt ute.- förråden på balkongen. Torrt och skönt när det regnar och är kallt ute.

Vi har precis beställt hem ett större antal musfällor, som vi kommer att dela ut i brevlådorna (var försiktig när du hämtar in posten, vi kanske redan har laddat fällorna 😉 )
3 fällor per lägenhet blir det. Ladda dem med Snickers (rekommenderas av Anticimex) och sätt ut dem på platserna som är nämnda här ovan. Tar vi mössen nu, slipper vi kanske att de förökar sig och blir ännu fler. Troligen kommer leveransen av fällor redan i slutet av denna veckan.

Köp Brandsläckare till rabatterat pris

På senaste styrelsemötet beslutade styrelsen att föreningen, som en engångsinsats, ska erbjuda ett samordnat inköp av brandsläckare för de som vill komplettera sitt brandskydd hemma.
Varje hushåll erbjuds att köpa 1 st 6kg ABC-brandsläckare med högsta effektivitetsklass, röd eller vit enligt bild

Föreningen sponsrar med 300kr/hushåll.

Den röda brandsläckaren kostar 499kr, varav din kostnad blir 199kr
Den vita brandsläckaren kostar 599kr, varav din kostnad blir 299kr

Vi kommer att komma ut med en beställningssida. Därefter beställer vi hem och delar ut brandsläckarna till de som beställt.
Brandsläckarna ska kontrolleras av den boende årligen och tillverkaren rekommenderar att man byter ut en brandsläckare som är 10 år gammal eftersom det då finns risk för att pulvret börjar klumpa sig och effektiviteteten minskar.
Den årliga kostnaden för en brandsläckare hamnar alltså på mellan 20kr-30kr. Har du råd att låta bli att köpa?

https://form.jotform.com/212866094952364


Hösten och kylan i antågande

Det har börjat bli kallare om nätterna och då börjar också frågorna om när värmen sätts på att komma.
Värmesystemet är helt automatiskt och värmen på radiatorerna regleras med utgångspunkt i utetemperaturen. När utetemperaturen sjunker startar cirkulationspumpen och det börjar cirkulera varmvatten i radiatorerna. Nu i början av hösten sker det främst på nätterna och vattnet i radiatorerna är inte så varmt, ca 21-23 grader. Allt eftersom det blir kallare ökas tiden då cirkulationspumpen är igång, till att slutligen vara igång dygnet runt. Samtidigt ökas temperaturen på det cirkulerande vattnet i radiatorerna.
från att ha varit vana vid att kunna ha fönster och dörrar öppna, är det nu dags att börja tänka på att hålla öppet så kort tid som möjligt för att minska på kallraset. Annars kommer det att kännas kyligt inomhus.

Parkeringsövervakning

Det har under den senaste tiden kommit en del frågor kring vad som gäller avseende parkering innanför och i anslutning till grindarna.
Ingen parkering är tillåten på asfaltsytorna framför eller bakom grindarna. En del boende har hävdat att de vid samtal med p-vakterna fått till svar att de inte övervakar området innanför grindarna. Efter dagens samtal med Aimo Park är detta nu utrett, och jo, övervakning innanför grindarna ingår i avtalet och denna information ska Aimo säkerställa att deras p-vakter som ronderar vårt område känner till.
Riksbyggens bilar har rätt att parkera innanför grindarna och en del entreprenörer, som föreningen anlitar, ges också tillstånd. Dessa bilar har ett särskilt service-parkeringstillstånd i framrutan på sina bilar.
Alla boende har minst en tagg och samtliga fungerar till grinden.
I vår boendepärm (på hemsidan) står det
“Brf Bogesholm är ett bilfritt område innanför grinden. Parkering ska ske på de härför avsedda parkeringsplatserna. Parkeringstillsyn sköts av Q-park/Aimo park.Vid in- och utflyttning tillåts att man kör sitt flyttlass på gångvägarna om det sker i gångfart. Vi är rädda om våra barn och alla andra som vistas i området.Våra gångvägar inom området är utformade i samråd med Räddningstjänst Syd och tjänar som utryckningsvägar. Det innebär att de aldrig får blockeras så att utryckningsfordon hindras att komma fram.”

Vid lite tyngre av- och pålastning är det också okej att köra in sin bil innanför grindarna, men detta ska vara av kortare karaktär och förutsätter att man sedan kör ut sin bil igen när av- och pålastning är klar. Sunt förnuft helt enkelt.

Välkommen på kräftskiva

Lördagen den 21 augusti är det kräftskiva för oss alla på Bogesholm
Vi samlas kl 18.00 vid föreningslokalen, Högalidsvägen 69.
Du bjuds på trevligt sällskap, go allsång och det ryktas att det även kommer att bjudas på lite karaoke framåt småtimmarna.
Du tar själv med dig vad du vill äta och dricka. Porslin, glas och bestick finns i lokalen.
Kläder efter väder eftersom vi kommer att hålla till utomhus, i tält, men du förväntas förstås bära en ståtlig kräfthatt. Känner du någon som inte är medlem i föreningen, men som gärna önskar att de var det, så är de också välkomna.
Vi vill gärna veta på ett ungefär hur många som kommer, så anmäl, antingen via lappen eller allra helst på evenemanget på facebook hur många som kommer.