Reparerad och Nymålad

Nu har snurran fått sig en välbehövlig renovering. Kullagret är bytt, så att den snurrar fritt igen och har fått ny målarfärg. Det här är en leksak som hängt med sedan området byggdes.

Avspärrning parkeringsplatser

På söndag eftermiddag kommer vi att spärra av några parkeringsplatser, för att förbereda inför måndag morgon.

Då påbörjas (och förhoppningsvis också avslutas) arbetet med att bygga om handikapparkeringen.

Ena raden kommer att behövas på måndag för att parkera en lastbil och nuvarande handikapparkering och plats 904 behövs för att ge grävmaskinen lite svängrum.

När handikapparkeringen är klar, kommer nuvarande plats 904 flyttas till andra sidan planteringen. Det kommer också att göras en omskyltning av parkeringsplatserna som berörs, men skyltarna har inte kommit ännu, så det kan dröja lite innan alla skyltarna är på plats.

Extrastämma – nya stadgar

Den 1 januari 2023 skedde ändringar i bostadsrättslagen. Den innebär att vi behöva revidera föreningens stadgar för att tydligare spegla lagkraven. Den 12 februari kommer vi att hålla en extrastämma där vi fattar första beslutat (av totalt två) gällande ändring av stadgarna. Förslaget på de nya stadgarna publiceras här på Facebook, på föreningens hemsida och de kommer att hängas upp i pärmar på anslagstavlorna som finns vid miljörummen. Den som vill ha en utskriven kopia av förslaget kan höra av sig till styrelsen så får du en papperskopia i din brevlåda.

Förslaget på de nya stadgarna, hittar du i Dokumentarkivet under “Stadgar”

Släng din julgran

I samarbete med Lions Kävlinge så har vi julgraninsamling mellan 12-15 januari. Vi har markerat en yta vid blomurnorna innanför grindarna där man kan slänga sin julgran. Sedan kommer Lions att hämta dem och fakturerar sedan föreningen.

Tratt för att samla upp matfett

Nu har samtliga lägenheter fått avloppsrören spolade till nästintill nyskick. Kvar finns två lägenheter som inte fått rören filmade (dessa är informerade).

En del rör var i väldigt fint skick redan innan spolningen, de flesta var i okej skick och några var i stort behov av rengöring.

Två saker har vi lärt oss. Det är matfett/olja som orsakar förträngningarna/stoppen och det är propplösare (kaustiksoda och allehanda produkter som sägs lösa proppar) som gör fettet hårt som betong.

För några år sedan fick alla lägenheter en grön ”fettratt” för att samla upp matfett och olja från köket. Förhoppningsvis har de flesta kvar den (och använder den redan …). För den som av någon anledning inte redan har en, så finns det nu små papperpåsar i miljörummen med blå och gröna trattar där man kan ta en.

Om vi tillsammans ser till att framöver hålla olja och fett borta från avloppen, så slipper vi förhoppningsvis spola dem under lång tid.

När man fyllt sin flaska med överblivet matfett kan man antingen slänga den i ”brännbart” i våra miljörum eller lämna den på Sysav där de tar emot fettet för återvinning. Obs, tratten flyttar man över till en ny flaska.

Glöggmingel i lokalen

Söndagen den 10/12 klockan 15.00 är det dags för det årliga Glöggminglet i lokalen.
Välkommen till stund fylld av julmys, glädje och gemenskap.

Låt oss skämma bort er med en kopp varm glögg och/eller kaffe, välsmakande (och hembakade) lussekatter och (köpta) pepparkakor.
För våra små gäster har vi förberett en speciell överraskning i form av en godispåse.

Ta chansen att träffa vänner och grannar, slappna av från julstöket där hemma och njut aven liten paus. Vi ser fram emot att fira denna speciella tid på året tillsammans med er alla. Varmt välkomna till Brf Bogesholms glöggmingel

Med vänliga hälsningar

Halloweenfest

Halloween närmar sig med skrämmande steg och det är dags för årets mest spännande evenemang – vår årliga Halloweenfest för alla åldrar!

Lördagen den 4 november klockan 18.30 öppnar vi dörrarna till föreningslokalen för en kväll fylld av skratt, spänning och spöklikt roliga stunder.

Föreningen har förberett en smaskig snacksbuffé och alkoholfri dryck som kommer att hålla er energifyllda under kvällens äventyr. Starkare dricka tar var och en med sig själv. Vi ser fram emot att umgås och skapa minnen tillsammans.

Ta med mat för att njuta av en gemensam middag vid 18.30. Flera kommer nog att beställa hemkörning från pizzeriorna nere i byn. För de som hellre äter innan och sedan ansluter för skratt och spöklik gemenskap, är ni hjärtligt välkomna att delta när det passar er bäst.

Glöm inte att klä er i era mest fantasifulla och skrämmande utstyrslar! Ju fler som kommer utklädda desto mer skrämmande och roligare blir kvällen!

Vi ber er att vänligen bekräfta ert deltagande senast fredagen den 27 oktober. Ni kan lämna er bekräftelse genom att lägga en lapp i föreningens brevlåda eller genom att anmäla er genom vår kontaktsida, Det gör det enklare att planera kvällen och så riskerar vi inte att några barn blir utan godis.

Vi ser fram emot att spendera en oförglömlig Halloween med er alla!

Hälsningar, Styrelsen

Åtgärder mot råttor på området

Vi kommer att genomföra en del “aktiviteter” nu under hösten för att få bort råttorna från området.

Vi tror att råttorna har levt gott utomhus under sommaren, men att de planerar att flytta in under tak nu när kylan kommer.


Åtgärder som redan är vidtagna
– Vi har redan placerat ut ett antal fällor på området.
– Vi vad er allesammans, tidigare i somras, att se över era trädgårdar, så att det finns så lite ätbart som möjligt för råttorna, dvs planteringsjord, gödsel, kattmat, fågelmat, kompost m.m, samt kolla vindar och förråd efter rått- och musavföring. Fortsätt med detta, dvs se över vad ni förvarar i trädgårdarna och håll dem så städade som möjligt och kolla på vindarna och förråden med jämna mellanrum. Om du av någon anledning inte själv har möjlighet att inspektera din vind, så ta hjälp av någon granne eller vän.
– Vi har satt plåtskydd runt om garagelängorna för att försvåra för råttorna/mössen att ta sig in i garagen.

Vi har kunnat bekräfta att det finns råttor i nästan samtliga hus på området. Antingen genom att boende har fångat dem i fällor, eller att vi kunnat se spåren i form av avföring, grävda gångar i mark eller isolering.


Håll utkik efter följande:
– gångar i lösisoleringen på vindarna
– Råttavföring (större än musavföring) på vinden
– Hål in under uteplatser, ca 5 cm i diameter
– Hål in under husgrunden, ca 5 cm i diameter
– Råttavföring ovanför köksskåpen.
– Hål i väggen bakom vaskkåpet i köket

Ser du något av ovanstående spår i din lägenhet/tomt, så har du råttor och då har vi fällor som du lämpligen placerar ut där råttorna finns.

Plan inför hösten

Under hösten kommer vi att göra följande:
– Vi kommer att sätta ut en container (26oktober – 6 november), för att underlätta för alla att städa undan i sina förråd och vindar (likt det vi brukar göra i januari). På så sätt hoppas vi att fler faktiskt tar en titt på sina vindar och att fler upptäcker ifall det finns råttor där.
– Vi kommer att spola avloppen i samtliga lägenheter och filma avloppsrören för att hitta sprickor som råttorna kan ta sig in/ut igenom (Spolning kommer att ske mellan 9 oktober – 13 oktober).
– Vi kommer att göra tillsyn av trädgårdarna, för att säkerställa att det inte finns någon trädgård där råttorna ges allt för stora möjligheter att leva och fortplanta sig. Detta kommer att protokollföras och där tillsyningspersonen anser att det behöver göras åtgärdas något kommer den boende att få besked om detta.
– Vi har köpt in ett antal slagfällor för råttor. Vill du ha en så hör av dig (skriv här i kommentarerna), så kommer det automagiskt att dimpa ner en i din brevlåda). Detta gäller både du som redan har sett spår av dem, och dig som fortfarande har det tvivelaktiga nöjet kvar att upptäcka att de flyttat in hos dig också. Råttfällorna betar du lämpligen med Snickers eller jordnötssmör.
– Ytterligare åtgärder kommer, när vi är överens med Anticimex om hur vi ska gå tillväga.

Vi måste alla hjälpa till
Vi behöver alla vara delaktiga i arbetet med att få bort råttorna. Genom att försvåra för råttorna att ta sig in i byggnaderna, ha ihjäl de som redan finns inomhus och utomhus under uteplatser och uterum samt att minska tillgången till sånt som råttor äter och genom att minska ställen där de kan gömma sig, så hoppas vi kunna få ner antalet råttor till nivåer där vi slipper att se både råttor och spår efter dem.

Släpet

Sommaren går mot sitt slut och släpet för trädgårdsavfall kommer att ställas ut två gånger till i år:

  • Fredagen den 22 september
  • Fredagen den 27 oktober