Renovering av lekplatserna påbörjas i sommar

Efter semestrarna kommer en uppfräschning av lekplatserna att göras. Lekredskapen kommer att målas om/laseras och man kommer att gå över sargar för att byta murket trä och se till att det inte finns spik och skruv som man kan skada sig på.

På 70 gården kommer sandlådan att tas bort och ersättas av en lekstuga. Gräsmattan kommer att göras lite större och vi kompletterar med lite bänkar.

Ny diskmaskin till föreningslokalen

Nu har vi köpt en ny diskmaskin till föreningslokalen. Istället för den långsamma diskmaskin vi haft tidigare har vi nu skaffat en restaurangdiskmaskin som diskar rent en full maskin på några minuter. Framöver kommer det inte att vara några problem att snabbt diska undan även vid större kalas. Vi hoppas att diskmaskinen är installerad och klar att användas inom ca 2 veckor.

Energideklarationen är uppdaterad

Nu har föreningen gjort en ny Energideklaration. Den finns att ladda ner från hemsidan i dokumentarkivet. Energideklarationen görs vart 10:e år och visar hur stor energiförbrukning fåra Byggnader har. Sedan förra Energideklarationen gjordes har vi gjort en rad stora förbättringar för att minska energiförbrukningen. Vi har tilläggsisolerat, injusterat radiatorer, bytt gaspannor, installerat luftvärmepumpar, optimerat styrsystemet och bytt ut belysning till LED-lampor. Vår energiförbrukning ligger därför numera i nivå med nyproducerade lägenheter av jämförbar standard.

Årsstämman

Alla ska nu ha fått kallelsen till årsstämman i sin brevlåda. Som ni kunnat läsa så ser vi gärna att man deltar vi Skype, pga Coronapandemin. Vi kommer att dela ut en instruktion om hu man ansluter till mötet och förhoppningsvis ska alla som vill kunna delta i mötet utan att stöta på några tekniska problem.
Det kommer också finnas möjlighet att delta personligen i lokalen, men med tanke på att vi behöver hålla avstånd så kommer vi inte att få plats lika många som vi brukar. Blir vädret fint så ska vi försöka flytta ut mötet utomhus, på gräsmattan utanför lokalen. Vi kommer att ha tillgång till mikrofon och högtalare så att alla ska ha möjlighet att höra vad som sägs.

Årsstämman flyttad

På styrelsemötet i tisdags beslutade styrelsen att flytta fram årsstämman til den 11 juni, med förhoppning om att smittospridningen av Coronaviruset då har avtagit.

Ordförandeklubba

Laddstolparna på plats

Nu är äntligen våra laddstolpar på plats på parkeringen. Alla boende och våra gäster är välkomna att ladda sina elbilar. Innan du kan ladda sin bil behöver du registrera din tagg för att fungera med laddstolparna.

Planerat strömavbrott torsdag 12/3 kl 13.30-15.30

Från: Ann, Skånska Energi Nät
Epost: se@skanska-energi.se
Telefonnummer: 046-50700
Ämne: Planerat strömavbrott torsdag 12/3 kl 13.30-15.30

Meddelande:
Torsdag den 12 mars. Tid: kl 13.30-15.30
Vi behöver ej tillgång till er anläggning, arbetet sker i vår transformatorstation.
Alla kunder med eget elnätsabonnemang har fått information direkt.

• Undvik att öppna kyl/frys. Varor i kyl och frys klarar sig i minst 12 timmar.
• Tänk på att spis, ugn, kaffebryggare, strykjärn m.m. bör vara avslagna om ni lämnar bostaden vid strömavbrott.
• Om ni använder dator spara informationen i god tid innan aviserad avbrottstid!

För spänningslöshet garanteras inte.

Vid frågor var vänlig ring:
Växel 046-507 00
eller direkt Robin Andersson 046-507 33

Med vänlig hälsning
SKÅNSKA ENERGI NÄT AB