Senaste nytt om uppgraderingen av bredbandet

Jag har precis pratat med Bredbandsbolaget och fått nedanstående information:

Vi har tidigare haft en tv-tjänst som man kallar “typ-tv”. Till denna tjänst har vi använt vår gamla tv-box med display/klocka samt kortläsare på framsidan.

I och med vår uppgradering så går vi över till en ny tv-tjänst som man kallar för “Nordic IP-TV”. I och med detta måste man byta till den nya TV-boxen (som saknar display och har kortplatsen under en lucka i botten) för att samtliga funktioner ska fungera.

Du som sedan tidigare har tecknat ett extra tv-abonnemang, te.x. Visasat silver eller Viasat guld, kan inte byta till ny tv-box för då avslutas detta abonnemang och får ersättas av något av deras nya kanalpaket (vilket kan skilja något i omfattning). Så om du av någon anledning absolut inte vill bli av med ditt nuvarande ”extra” kanalpaket så kan du inte uppgradera din tv-box just nu. Detta ska kundtjänst informera om för dem det gäller.

I den information som Bredbandsbolagets kundtjänst har om vår förening står att man ska skicka ut en ny router och en ny tv-box ifall man inte redan har den nya tv-tjänsten.

Vad gäller kostnaden för uppgradering från T1-bas till T2-flex så bad Bredbandsbolaget att få återkomma när de tittat igenom vad som blivit galet.