Senaste styrelsemötet 2019-02-13

På senaste styrelsemötet diskuterade vi solceller för elproduktion till taken. Ifall vi måste byta takpapp vore det rätt läge att installera solceller på några av taken. Dessa kan driva utebelysning och pannrum.

Vi beslutade att investera i en aircondition till lokalen. Det blir väldigt varmt på somrarna när man är många, så för att göra lokalen trevligare kommer det inom kort att finnas möjlighet att få ner temperaturen.

Vi har också börjat ta in priser på att komplettera vårt värmesystem med luft/vatten-värmepump. Det verkar som att det finns en hel del pengar på att spara på att installera en värmepump. Tänkt funktion är att värmepumpen värmer framför allt varmvattnet och radiatorerna så länge utetemperaturen ligger över 0 grader. Gaspannorna är tänkta att gå in när det behövs extra energi, t.ex. på morgonen när många duschar samtidigt eller vid extra kalla dagar. Detta är fortfarande på idéstadiet och beroende på hur kalkylerna kommer att se ut så får vi ta beslut ifall vi ska gå vidare med detta eller inte.

Ljudanläggningen i lokalen har kompletterats med en Google Chromecast, så nu finns det större möjlighet att casta både musik och film till högtalare och projektorn i taket.