Taggsystemet till våra dörrar och grind

I början på veckan monterades dörröppnarna till dörrarna i miljörummen.
Dörrautomatiken anslöts då till samma passagesystem som styr dörren till skyddsrummet och grinden.
Vi vet inte riktigt vad som hände, men i samband med att detta gjordes slogs passagesystemet ut datakommunikationen med grind och dörrar slutade att fungera.
Detta medförde att grinden slutade att fungera och taggläsarna vid samtliga dörrar förlorade kontakten med den databas som innehåller behörigheten för alla våra taggar.
Igår kväll påbörjades därför en återställning och ominstallation av programvaran till taggläsarna.
Skyddsrummet är så långt vi kan se helt återställd och även grinden.

Grinden är manuellt upplåst tills vi har hunnit verifiera att den verkligen fungerar som den ska.

Miljörummet på 50-gården har vi inte hunnit återställa. Några taggar verkar fungera, men inte alla. Dörren är olåst och kan öppnas manuellt.

Miljörummet på 60-gården är installerad och verkar fungera. Antingen använder man taggen och då öppnas dörren automatiskt, eller så drar man i handtaget och öppnar manuellt (utan att använda tagg).

Miljörummet på 70-gården är inte färdigbyggt ännu. Det är ännu ingen el framdragen till dörrautomatiken. Dörrarna är olåsta och kan öppnas manuellt.

På medlemsmötet, som vi har direkt efter årsstämman är det tänkt att vi ska ha en genomgång av taggsystemet, där alla får möjlighet att prova sina taggar på en taggläsare så att alla känner att de behärskar funktionen.