Det verkar vara ovanligt mycket möss i år

Kända ställen där vi brukar hitta möss, eller i alla fall spår av möss är:
– under luckan bland alla rör för er som bor på nedervåningen. De tar sig in i rörkulvertarna och kan sen springa fritt under hela huset.
– ovanför ovanskåpen i köket, där ventilationsröret går. Har de väl kommit in där är det sen enkelt att ta sig vidare till alla rummen genom att följa ventilationsrören. Ibland hittar de även in i köksskåpen.
– vinden. Det är hur varmt och skönt som helst att bygga bo i isoleringen. Och sen kan man knapra på allt som är förvarat där uppe.
– uterummen. Torrt och skönt när det regnar och är kallt ute.- förråden på balkongen. Torrt och skönt när det regnar och är kallt ute.

Vi har precis beställt hem ett större antal musfällor, som vi kommer att dela ut i brevlådorna (var försiktig när du hämtar in posten, vi kanske redan har laddat fällorna 😉 )
3 fällor per lägenhet blir det. Ladda dem med Snickers (rekommenderas av Anticimex) och sätt ut dem på platserna som är nämnda här ovan. Tar vi mössen nu, slipper vi kanske att de förökar sig och blir ännu fler. Troligen kommer leveransen av fällor redan i slutet av denna veckan.